Bart Swings finisht als zeventiende in Haagse schaatsmarathon
Foto: Hollandse Hoogte

Bart Swings is zaterdag in Den Haag tijdens een marathonwedstrijd als zeventiende geëindigd. Het was de achtste race in de competitie van de Nederlands schaatsbond KNSB. Winnaar van de race over 125 ronden werd Bart de Vries, een teamgenoot van Swings in het marathonschaatsen.

Voor de marathon heeft Swings zich aangesloten bij de sterk aanvallend gerichte ploeg van Bouw en Techniek, waarin hij in principe de beste sprinter is. Maar De Vries maakte deel uit van een groep van een twintigtal vluchters, waarna Swings verdienstelijk hielp en de sprint van het peloton won.

Swings ziet het schaatsen van een marathon vooral als een goede duurtraining. Begin deze week keerde hij terug van de Wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City, waar hij voor het eerst dit seizoen podiumplaatsen veroverde.

Volgende week start Swings in een marathon in Breda. Daarna trekt hij, allemaal ter voorbereiding op de Olympische Winterspelen, in Portugal de skeelers aan. In het verleden won Swings drie wedstrijden van dit type.