Dit is het beste Belgische pop- en rocknummer
Foto: BELGA

De luisteraars van Radio 1 hebben het nummer ‘Ploegsteert’ van Het Zesde Metaal uitgeroepen tot het beste Belgische pop- en rocknummer in de Belpop 100.

De Belpop 100 werd zaterdag tussen 9 en 18 uur gepresenteerd door Evert Venema en Ayco Duyster vanuit het Radiohuis Leuven. Deze week stemden 9.000 luisteraars van Radio 1 op hun drie favoriete nummers uit de top 100. Zaterdag brachten nog eens 12.000 mensen liefhebbers van de Belgische pop hun stem uit voor de top 10.

Uiteindelijk ging Ploegsteert van Het Zesde Metaal er met de titel van het beste Belgische pop- en rocknummer vandoor. Op nummer 2 eindigde Ruimtevaarder van Kommil Foo en Ne me quitte pas van Jacques Brel vervolledigt de top 3.

dEUS vaakst genoteerd

In de lijst stonden 47 Engelstalige nummers van Belgische makelij, 35 Nederlandstalige, 11 Franstalige en ook 3 instrumentale. De overgrote meerderheid van de popnummers dateert van de jaren 80 van de vorige eeuw. Het meest recente nummer is Habibi van Tamino en het oudste nummer is Ne me quitte pas van Jacques Brel.

De groep dEUS stond het vaakst genoteerd met 6 nummers.

Top 10

De top 10 ziet er als volgt uit (de volledige top 100 vind je op Radio 1.be ):

1. Ploegsteert - Het Zesde Metaal

2. Ruimtevaarder - Kommil Foo

3. Ne me quitte pas - Jacques Brel

4. Mia - Gorki

5. Daydream - Wallace Collection

6. Twee meisjes - Raymond van het Groenewoud

7. Lena - Twee Belgen

8. Oh la la la - TC Matic

9. There will be no next time - The kids

10. Suds and soda - dEUS