Tim Wellens: “Ik mik op Ardennenklassiekers”
Foto: Photo News

De renners van Lotto Soudal werken deze week op Mallorca een trainingsstage af. Tim Wellens wil komend seizoen vooral schitteren in de Ardense klassiekers. “Om daar indruk te maken moet je voor 200 procent fit zijn”, beseft de 26-jarige Limbuger.

“De Ardense klassiekers vormen zonder twijfel een van de voornaamste hoofddoelen van mijn seizoen”, verklaarde Wellens. “Zulke ritten liggen me, en ik hoop er een knap resultaat neer te zetten. Ik heb er in het verleden al een paar keer nipt naast gegrepen, en weet dat je op en top fit moet zijn om er succes te behalen. Maar ik voel dat ik jaar na jaar progressie boek en geloof in mijn kwaliteiten.”

Wellens veroverde in het najaar de eindzege in de Ronde van Guangxi. “Die zege deed deugd, ook voor de rest van het team”, vertelde de Limburger. “Het is hierdoor ook normaal dat de verwachtingen hoger komen te liggen, maar dat raakt me niet. Ik laat me niet snel uit mijn lood slaan. De ploeg gelooft in mij, en ik wil aan mezelf bewijzen dat ik in staat ben tot meer van zulke prestaties.”