De Gendt: “Zo slecht was mijn seizoen nu ook weer niet”
Foto: Photo News

“Ik start al jaren met hetzelfde doel en dat is om bij zoveel mogelijk wedstijden als eerste over de meet te rijden.” Thomas De Gendt verbergt zijn ambitie voor 2018 niet. De 31-jarige Oost-Vlaming bereidt zich deze week op het nieuwe seizoen voor tijdens een trainingsstage met Lotto Soudal op Mallorca.

Voor De Gendt verloopt de stage voorlopig niet als gehoopt. De renner lag met koorts in bed en moest enkele trainingen skippen. “Maar ik voel me stilaan weer de oude en zal snel weer op de fiets zitten”, stelde hij gerust. “Deze stage dient vooral om wat los te rijden en de nieuwe ploegmaats beter te leren kennen. Pas later zal ik echt aan mijn conditie werken.”

Lotto Soudal kende een vrij middelmatig 2017 zonder grote uitschieters. Hoe analyseert de ervaren De Gendt het mindere jaar? “Het was geen topseizoen, maar ook niet superslecht. De Belgische klassiekers vielen in het water, net als de Ronde van Frankrijk nadien. Daar rekenen de media ons dan op af. Maar in het najaar behaalden we nog enkele successen en toonden we dat er nog veel kwaliteit zit in het team. Ikzelf schreef een rit in de Dauphiné en de Vuelta op mijn naam en ben daarmee tevreden.”

“Ook in 2018 hoop ik links en rechts een etappezege mee te pikken”, vervolgde de Oost-Vlaming. “Voorts sta ik paraat om in dienst te rijden van teammaats. Een voorkeur voor een bepaalde wedstrijd heb ik niet, al zeg ik uiteraard niet nee tegen een rit in de Giro, Tour en Vuelta. Ook een etappe in de Ronde van Romandië en Tour Down Under zou niet misstaan, omdat ik daar nog nooit won.”