Tiesj Benoot: “Ronde van Vlaanderen met rood omcirkeld”
Foto: BELGA

Tiesj Benoot stoomt zich deze week op trainingsstage in Mallorca met zijn team Lotto Soudal klaar voor het nieuwe seizoen. De 23-jarige Gentenaar hoopt in 2018 zijn naam van grote belofte waar te maken. “Ik zal tonen dat ik sterker geworden ben”, belooft Benoot.

“Elk jaar wil ik een stap hoger zetten en nieuwe doelstellingen halen”, legde de renner uit. “Dat geldt ook voor 2018. Op welke koersen ik in het bijzonder mik? Er zijn mooie wedstrijden genoeg waar ik een kans maak. Uiteraard heb ik de Ronde van Vlaanderen met rood omcirkeld in mijn agenda. Daarnaast hoop ik in een Ardense klassieker als Luik-Bastenaken-Luik indruk te maken.”

Voor Lotto Soudal is Benoot, afgelopen zomer vierde in het jongerenklassement van de Ronde van Frankrijk, een van de youngsters op wie het team rekent. Zorgen deze verwachtingen bij de Gentenaar voor extra druk? “Ik voel dat de ploeg ambitie met mij heeft, maar dat zorgt niet voor meer spanning in mijn hoofd. Mezelf leg ik altijd wel een bepaalde druk op, al zie ik dat eerder als een positieve stimulans. Ik wil de wereld volgend seizoen tonen dat ik een sterkere coureur geworden ben. In 2017 heb ik regelmatig gepresteerd, en dat wil ik herhalen. Een echte uitschieter was er toen niet bij, daar wil ik nu wel in slagen.”