Oude krijger Greipel: “Weiger te spreken van een slecht jaar”
Foto: BELGA

De renners van Lotto Soudal verblijven deze week op Mallorca voor hun jaarlijkse trainingsstage. Voor André Greipel, een van de speerpunten van de Belgische wielerformatie, het ogenblik om een eerder tegenvallend 2017 zonder grote uitschieters achter zich te laten. “Het peloton zal komend seizoen nog rekening met mij moeten houden”, voorspelt de 35-jarige Duitser.

Afgelopen jaar was niet meteen een voltreffer voor Greipel. De sprinter leek vruchteloos op zoek naar de absolute topvorm en greep enkele malen nipt naast een zege. “Toch weiger ik te spreken van een slecht jaar”, verklaarde de renner. “Anderen waren op bepaalde momenten sterker, dat geef ik zonder problemen toe. Maar soms scheelde het heel weinig. Met wat meer meeval win ik de laatste rit in de Ronde van Frankrijk (Greipel werd in de sprint tweede, nvdr.) en oogt mijn balans dit seizoen anders. Ik weet dat ik voldoende kwaliteit in huis heb om ook volgend jaar nog wedstrijden te winnen. Of mijn leeftijd begint door te wegen? Helemaal niet, ik voel me nog steeds jong en erg fit.”

Greipel wil komend seizoen vooral schitteren in de klassiekers. “Die wedstrijden staan met stip in mijn agenda aangeduid”, verduidelijkte de Duitser. “Verder focus ik ook op Parijs-Roubaix en uiteraard ritten in de Tour. Daarnaast wil ik mijn teammaats bijstaan waar nodig. Wij hebben een sterke ploeg en knappe resultaten behoren in 2018 zeker tot de mogelijkheden.”