Ontruiming Schiphol: dader was bekende bij politie
Foto: EPA

De Nederlandse Luchthaven Schiphol is vrijdag deels ontruimd nadat een man dreigde met een mes. De marechaussee heeft de man overmeesterd, aangehouden en afgevoerd. De politie laat weten dat de veronderstelde dader een verwarde man was, en gekend bij de politie wegens eerdere geweldsincidenten.

De man liep dreigend met een mes het bureau van de marechaussee, de op militaire leest geschoeide politie, op Schiphol Plaza binnen. Daar was één bezoeker aanwezig, die meteen in veiligheid werd gebracht, en een onbekend aantal mensen van de marechaussee.

De man werd in zijn been geschoten en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij behandeld. De marechaussee kan nog niets zeggen over de aard van zijn verwondingen. De verdachte is een 29-jarige man uit Den Haag, die bekendstond bij de politie wegens eerdere geweldsincidenten op de luchthaven.

De man was verward, en de politie houdt voorlopig geen rekening met een terroristisch motief. Onderzoek moet uitwijzen wat er wel aan de hand was. Er waren ambulances ter plaatse, en er werd een traumahelikopter opgeroepen.

 

Er reden een tijdlang geen trein naar de luchthaven. Intussen mogen de treinen opnieuw van en naar Schiphol rijden, zo meldt een woordvoerder van de NS.