Guardiola komt met goed nieuws over Kompany
Foto: REUTERS

Manchester City-trainer Pep Guardiola heeft vrijdagmiddag goed nieuws gebracht over Rode Duivel Vincent Kompany. De blessure van de verdediger, die vorige week geblesseerd gewisseld moest worden in de topper tegen Manchester United, valt mee. De confrontatie met Tottenham van zaterdag ziet Kompany waarschijnlijk wel aan zijn neus voorbijgaan.

Kompany zou volgens Guardiola aan de beterhand zijn en bijna klaar zijn om weer mee te trainen. De topper tegen Tottenham zou hij niet halen, maar de trainer van Manchester City denkt wel dat Kompany snel terug op het veld zal staan. “Het gaat veel beter met hem”, zei hij. “Hij heeft een klein probleem. Ik hoop dat hij één van de komende dagen weer klaar is voor dienst.”

Kompany viel vorige zondag andermaal uit, dit keer met een spierblessure. In de derby tegen United (1-2 winst) moest de centrale verdediger aan de rust in de kleedkamer blijven. Door de nieuwe kwetsuur miste Kompany de midweekmatch op het veld van Swansea (0-4).

Competitieleider City ontvangt Tottenham, de nummer 4 in de stand, zaterdagavond in het Etihad Stadium. Bij de Spurs ontbreekt Toby Alderweireld nog een hele tijd door een hamstringblessure.