Greenpeace vraagt N-VA met eigen slogan de kernuitstap niet langer op te houden
Foto: BELGAONTHESPOT

Greenpeace heeft vrijdag kort actie gevoerd aan de hoofdzetel van N-VA in Brussel om onder het motto van de partij ‘Denken. Durven. Doen.’ hen te vragen de kernuitstap niet langer tegen te houden. 'De kernuitstap valt samen te vatten in die drie woorden', stelt Jan Vande Putte, energie-expert bij Greenpeace.

Met verschillende valse vaten nucleair afval en een meterslang parodiërend spandoek met het opschrift 'Kernuitstap 2025. Denken. Durven. Doen.' hielden de activisten vreedzaam halt voor het hoofdkwartier van de N-VA in de Brusselse Koningsstraat. Ook aan het parlement hield de organisatie een actie.

 

 

Greenpeace vraagt N-VA met eigen slogan de kernuitstap niet langer op te houden
Foto: BELGAONTHESPOT

Greenpeace wil de partij op die manier oproepen geen tijd meer te verliezen en zo snel mogelijk voor hernieuwbare energie te kiezen.

'Erover denken doen we al jaren - en de recente Elia-studie bewijst opnieuw dat een kernuitstap tegen 2025 doenbaar en niet duurder is dan nogmaals uitstellen', licht Vande Putte toe. 'Nu is het tijd voor durven. Durven voluit te gaan voor de energie van de toekomst. En dan eindelijk doen. Massaal investeren in zon, wind en energie-efficiëntie.'