Succesrijk Belgisch hamburgerconcept in de etalage

Ellis Gourmet Burger staat in de etalage, zo meldt De Tijd. Niet omdat het slecht gaat met de Belgische restaurantketen, integendeel. Met een partner hoopt men de internationalisering een duw in de rug te geven.

Sinds de opening van hun eerste restaurant op het Brusselse Sint-Katelijneplein in 2011 telt Ellis Gourmet een twintigtal vestigingen: dertien in België, drie in Parijs en zes in Nederland. Daar komen er binnenkort nog twee bij - in Aalst en Amsterdam - en voor de eigenaars hoeft het daar niet te stoppen. Om een verdere uitbreiding te financieren gaan ze nu op zoek naar een partner, zo meldt zakenkrant De Tijd.

Voor ‘de betere hamburger’ werkt Ellis Gourmet Burgers onder meer samen met Hendrik Dierendonck. Er worden ook tijdelijke samenwerkingen opgezet met andere topchefs zoals Nick Bril en Viki Geunes. De keten introduceerde onlangs ook een veganistische hamburger, op basis van rode biet, linzen, zwarte bonen en dragon.