Jolien D’hoore: “Ik voel me al thuis bij de Australiërs”
Foto: Annemiek Van Vleuten

Jolien D’hoore heeft er een kennismaking met haar nieuwe ploeg Mitchelton-Scott opzitten. Mitchelton vervangt Orica als één van de hoofdsponsors. De drievoudige Belgische kampioene is alvast opgetogen over haar eerste Australische ervaringen.

“Toen ik in het vliegtuig stapte keek ik uit naar een onbekend avontuur. Ik ben er het enige nieuwe gezicht en samen met Annemiek van Vleuten zijn we de enige Europeanen in de ploeg. Maar ik voelde me er snel thuis” vertelt Jolien D’hoore die de hele werking van het team leerde kennen en tussendoor ook enkele pittige trainingsritjes in de benen heeft. “U moet weten dat de eerste wedstrijden voor de Australische meiden al in januari worden verreden met de Santos Women’s Tour en ook het Australische kampioenschap staat in die periode op het programma. Er werd dan ook duchtig doorgetraind en enkele van mijn Australische teamgenoten zijn echt wel klaar voor de eerste wedstrijden in hun land. Ik schrok wel van het niveau” aldus Jolien D’hoore.

“Wat ik er die week voorts nog allemaal heb gedaan? Van alles en nog wat. Er stond ondermeer een testdag op het programma waarbij ook de lactaten werden gemeten, ik diende bij een psycholoog langs te gaan waarbij ik me figuurlijk echt wel bloot heb moeten geven, ook enkele wetenschappelijke proeven passeerden de revue en zo waren er nog wel meer momenten die passen in een professioneel kader. Ik heb me echt de ogen uitgekeken. Want dat er in hun structuur op het kleinste detail wordt gelet, is me enorm opgevallen. Ik ben nu al de mening toegedaan dat ik door deze aanpak, die ik nog nooit eerder zag, nog enkele procentjes beter moet kunnen worden” vertelt de Belgische leading lady van het vrouwenwielrennen.

“In dit professioneel kader wordt ook hard gewerkt aan de sfeer. Die is gewoon subliem. We zijn een relatief kleine ploeg met tien rensters maar er wordt een hecht blok gesmeed. En dat moet en zal renderen in de wedstrijden” keerde Jolien D’hoore terug met een goed gevoel terug naar Dikkele. In Australië werd ook haar wedstrijdprogramma besproken. “Dat begint met de Omloop Het Nieuwsblad en een dag later ben ik er ook in de Omloop van het Hageland bij. Nadien verschuift de aandacht naar het wereldkampioenschap ploegkoers in Apeldoorn om nadien verder alle klassiekers van het Vlaamse voorjaar te rijden. Het is ook de bedoeling dat ik de Giro Rosa en aansluitend de BeNe Ladies Tour zal rijden”.