Sneeuw heeft nog gevolgen: viaduct Vilvoorde zit vol putten, kans op overstromingen
Foto: BELGA
Hoewel de sneeuw van de afgelopen dagen alweer bijna helemaal verdwenen is, zijn de problemen door toedoen van het winterweer nog niet weg. Het asfalt van het viaduct van Vilvoorde is beschadigd in beide richtingen. Daarnaast dreigen in West-Vlaanderen verschillende beken uit hun oevers te treden.

Door het winterweer van de afgelopen dagen zitten het asfalt van het viaduct van Vilvoorde vol putten. Het gaat om de rechterrijstrook in beide richtingen, meldt VTM Nieuws. De putten zijn verspreid over de gehele rijstrook. Dat kan zeer gevaarlijke situaties opleveren, met name voor motorrijders. Er zijn dynamische verkeersborden geplaatst om weggebruikers te waarschuwen voor de putten.

Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelde de schade in de nacht van woensdag op donderdag. Dat is echter een tijdelijke oplossing, omdat de vorstschade aan de wegen pas na de winter grondiger wordt hersteld, schrijft Het Laatste Nieuws.

Noodsluis

Ook in West-Vlaanderen zinderen de gevolgen van het winterweer nog na. Door de vele sneeuw dreigt er nu wateroverlast: vanwege het smeltwater dreigen beken uit hun oevers te treden. De situatie is niet kritiek, maar dat zou nog kunnen komen. Het water in de bekkens van de Schelde, de IJzer in de Westhoek en in het bekken rond Brugge blijft namelijk stijgen.

Op het kanaal Gent-Oostende in Beernem is woensdag al een noodsluis getest. Mocht het waterpeil blijven toenemen dan gaat de sluis dicht. Inmiddels kwamen er al zeker vijftig oproepen van wateroverlast in de regio binnen.