Rebecca Piqueur, dochter van Optima-topman Jeroen Piqueur die dinsdag samen met haar vader en broer werd opgepakt, is vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat meldt het parket van Gent.

Rebecca Piquer wordt verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en witwaspraktijken. Ze was in het verleden bestuurder van Imaco, de vennootschap waarlangs Jeroen Piqueur ervan verdacht wordt zich verrijkt te hebben ten nadele van Optima Bank. Piqueur zelf zei dat de betaling van zo'n 600.000 euro per jaar een tegenprestatie was voor allerlei managementdiensten.

Rebecca werd dinsdag samen met haar vader en broer opgepakt in het onderzoek naar het faillissement van Optima Bank. Haar advocate Nina Van Eeckhaut sprak gisteren nog de hoop uit dat het arrestatiebevel tegen haar cliënte geannuleerd zou worden. Na een nieuw verhoor werd ze donderdag vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Vader en zoon Piqueur moeten wel nog in de cel blijven. Vrijdag verschijnen ze waarschijnlijk voor de raadkamer en wordt beslist over hun verdere aanhouding. De Gentse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen voert een onderzoek naar de ondergang van de Optima Bank, nadat de Nationale Bank aanwijzingen van strafrechtelijke inbreuken overmaakte.

Jeroen Piqueur werd in mei van dit jaar door de Gentse correctionele rechtbank veroordeeld voor grootschalige fiscale fraude. Piqueur ging in beroep tegen dat vonnis maar het Gentse hof van beroep heeft nog geen uitspraak gedaan. Hij wordt vervolgd voor feiten tussen augustus 2007 en oktober 2013, voorafgaand aan het faillissement van de Optima Bank.