Nieuw seizoen 'Blind getrouwd' komt er sneller dan verwacht
Foto: Blind Getrouwd
Het populaire tv-programma ‘Blind Getrouwd’ komt terug voor een derde seizoen. Dat heeft VTM woensdag bevestigd. In het voorjaar zullen er vijf koppels elkaar het jawoord geven, terwijl ze elkaar voor het eerst ontmoeten aan het altaar. Eén duo meer dan vorig jaar dus.

De vijf duo’s werden bij elkaar gezet op basis van een wetenschappelijke analyse van verschillende experten. De academici hadden de keuze uit een enorme poel van mensen. VTM werd immers overrompeld door het aantal inschrijvingen voor het nieuwe seizoen. 'Maar liefst 3.600 mensen schreven zich in voor de selectierondes. Dat is een derde meer dan vorig jaar', aldus persverantwoordelijke Elle De Leeuw.

Daarmee kon meteen één van de belangrijkste vereisten van de lijst worden afgevinkt. Het hing immers van twee dingen af of er nog een nieuwe reeks kwam. 'Enerzijds is het belangrijk dat er voldoende mensen zich willen inschrijven, anderzijds moeten er tussen die ingeschreven mensen ook effectief koppels zitten die gematcht kunnen worden', klonk het na afloop van het tweede seizoen.

Schijnhuwelijk

Enkele weken geleden leek het nog dat justitie een stokje voor het VTM-programma zou steken, toen minister Koen Geens (CD&V) openlijk het concept in vraag stelde. Enkele politici opperen immers dat de verbintenissen tussen de koppels als 'schijnhuwelijk' konden gelden. 'Het college van procureurs-generaal moet voor alle gerechtelijke arrondissementen in ons land een standpunt innemen over huwelijken tussen twee personen die elkaar de dag zelf voor het eerst ontmoeten', klonk het toen.

'Wij zijn effectief ons concept gaan toelichten bij justitie, om uit te leggen waarmee wij bezig zijn', vertelt  De Leeuw. 'Alle huwelijken zijn dan ook perfect kunnen doorgaan zonder verdere problemen of bezwaren.' Dankzij de wetenschappelijke match van de relatie-experten zijn er nu in het totaal drie van de zeven koppels uit de voorbije twee seizoenen nog gelukkig getrouwd.