Apache heeft opnieuw klacht aan het been
Advocaat Mischaël Modrikamen, indiener van de klacht. Foto: BELGA

De Parti Populaire eist 25.000 euro van nieuwssite Apache na berichtgeving over Europese partijfinanciering.

Na klachten in het kader van artikels over Antwerpse vastgoeddossiers, heeft de nieuwswebsite Apache een nieuwe dagvaarding ontvangen.

Fondation Populaire, de private stichting achter de kleine eurosceptische Belgische politieke partij Parti Populaire (PP), eist 25.000 euro schadevergoeding van twee journalisten van Apache, meldt de website aan onze redactie.

In een artikel beschuldigde Apache de Europese eurokritische partij Alliance for Direct Democracy in Europe (ADDE), waarvan de PP lid is, en de bijhorende stichting er in september van misbruik te hebben gemaakt van Europese subsidies.

Voorzitter van de PP, dat één vertegenwoordiger in het federale parlement telt, is de advocaat Mischaël Modrikamen, die een tiental jaren geleden bekendheid verwierf bij een proces tegen de toenmalige bank Fortis.

De dagvaarding van de PP is al de vierde die Apache in de bus kreeg. Vorig jaar eiste bouwpromotor Land Invest Group 250.000 euro en Joeri Dillen, voormalig kabinetschef van Antwerps burgemeester Bart De Wever, wou 100.000 euro voor berichtgeving over vermeende belangenvermenging.

Enkele weken geleden diende de Antwerpse vastgoedontwikkelaar Erik Van der Paal een strafklacht in na de publicatie van een video waarin te zien is hoe verschillende leden van het Antwerpse schepencollege te gast waren op zijn verjaardagsfeestje. Het filmpje leidde tot een breedgevoerd debat over stadsontwikkeling in Antwerpen.

De klacht van de PP is ingediend door advocaat Omar Souidi, die ook Dillen bijstaat. Souidi noch Modrikamen was bereikbaar voor commentaar.