Thomas speelt het nog een laatste keer hard
Hoe bracht Thomas Vanderveken het ervan af in de Bijloke?

Thomas Vanderveken trainde een jaar lang om een lastig pianoconcerto live tot een goed einde brengen. Vanavond kunt u op Canvas de spannendste avond van zijn leven herbeleven.

HET GEZIN

Eén; 20.40-21.30 uur

Het was aanvankelijk even wennen aan dit fly-on-the-wall-programma waarbij acht gezinnen een jaar lang werden gevolgd. Maar wie is blijven kijken, wordt beloond: de gezinnen zijn raak gekozen, de montage is slim. Een van de revelaties van het jaar.

PANO

Eén, 21.30-22.10 uur

Pano brengt vanavond een reportage over de drugscriminaliteit in Antwerpen: radeloze ouders van jonge dealertjes, die voor het grote geld kiezen, en een vastberaden burgemeester, die voor de war on drugs kiest. Uitmuntend groepje, vinden wij ook.

THOMAS SPEELT HET HARD

Canvas, 21.15-22.05 uur

De aandachtige lezer kent de uitkomst al van dit geslaagde programma, waarin Thomas Vanderveken het lastige pianoconcerto van Edvard Grieg onder de knie probeerde te krijgen. ‘Er sneuvelden enkele noten, maar hij ging niet kopje-onder.’

DE EUROPESE DROOM

NPO2, 22.55-23.55 uur

Op 7 februari 1992 tekenden de regeringsleiders en staatshoofden van twaalf Europese landen een verdrag in het Nederlandse Maastricht. Dat verdrag regelde de oprichting van een Europese Unie. Na lang onderhandelen stonden de lidstaten een deel van hun macht en soevereiniteit af aan de Europese instellingen in Brussel.