‘Hoe werkt Tinder?’ En andere vragen die u Google dit jaar stelde
Foto: *
Wat houdt u echt bezig? Volgens Google: wat er vandaag te doen is, wat er op tv is, en wie Dalilla Hermans is. Een overzicht van de trending Google-zoektermen van het voorbije jaar.

De Slimste Mens ter Wereld introduceerde ook dit seizoen enkele nieuwbakken bv’s aan kijkend Vlaanderen. Zowel Dalilla Hermans, Magaly Rodriguez Garcia, Heidi Van Tielen, en Bill Barberis konden profiteren van het DSMTW-effect: zij staan bovenaan de trending Google-zoekopdrachten naar Belgische persoonlijkheden. Vreemde eend in de bijt is Blanche, wiens deelname aan het Eurovisiesongfestival haar een plaats opleverde. Haar naam was een trending zoekopdracht in de week die vooraf ging aan de finale van het festival.

Op internationaal vlak zocht u graag naar politici, zoals Trump, Puigdemont en Macron. Verder deed de onverwachte dood van Linkin Park-zanger Chester Bennington veel surfers zijn naam opzoeken op dezelfde dag, terwijl Kevin Spacey zijn plaats ‘verdiende’ in de slipstream van het #metoo-schandaal waarin hij verwikkeld raakte.

Ook binnenlandse politici konden op uw interesse rekenen. Theo Francken en Maggie De Block staan bovenaan de lijst, ze worden op de voet gevolgd door Zuhal Demir, premier Charles Michel en Kris Peeters.

‘400 cc aan humor’

De verhaallijn had even weinig om het lijf als de verleidsters, maar Temptation Island trok wel uw aandacht. Want ‘400 cc aan humor, daarmee kan ik elke man aan de haak slaan’, weet u wel. Ook het Eurovision Songfestival leefde dit jaar onder de surfers, al kan dat vooral te maken hebben met het catchy nummer ‘City Lights’ dat we dit jaar stuurden. Andere programma’s waar u meer over wilde weten, zijn Orange is the new black en Stranger Things. Opvallende afwezige is De Mol, het kijkcijferkanon waarmee Vier dit voorjaar het mooie weer maakte.

En dan ten slotte de vragen die u zichzelf en dus ook Google stelde. ‘Hoe werkt Tinder?’ was trending, en werd gevolgd door vragen over andere apps zoals Instagram, Whatsapp en Spotify. Ook consumentgerichte vragen deden het goed, zoals ‘Wat is mijn auto waard?’, ‘Wat is er vandaag te doen’, en ‘Wat is er op tv?’ Wie het zich nog steeds afvraagt: googelen die handel. 

Volledig overzicht: Google