Lewis Hamilton:
Lewis Hamilton Foto: Mercedes F1 team
Lewis Hamilton zal waarschijnlijk nog minstens enkele jaren in de Formule 1 racen. De Brit staat op het punt om zijn contract bij Mercedes te verlengen maar tegelijkertijd heeft hij ook heel wat bezigheden naast de Formule 1.

Tot en met eind 2020 geldt er een redelijk stabiel motorenreglement in de Formule 1. Met de Mercedes-motor die nog steeds tot de absolute top behoort lijkt Hamilton op weg om zijn contract bij Mercedes te verlengen en nog enkele jaren om wereldtitels te zullen gaan strijden.

Toch denkt Lewis Hamilton ook steeds meer na over wanneer hij de sport vaarwel zal zeggen. Eerder verklaarde Hamilton ook al dat het geen doel op zich is om meer wereldtitels te behalen dan Michael Schumacher, die momenteel het record van zeven F1-wereldtitels heeft.

"Ik denk na over mijn toekomst," zei Hamilton. "Ik heb met rijders gesproken die vroeg gestopt zijn en met rijders die pas laat afscheid namen. Iedereen zegt me zo lang mogelijk door te gaan als dat je kan. Dat gaat echter niet gebeuren."

"De F1-seizoenen worden steeds langer en je ziet ook de dingen die ik buiten de Formule 1 doe, dingen die ook tijd en energie vragen. Ik geniet van wat ik nu doe. Ik hou ervan om bij Mercedes te zijn, ik hou van het racen en ik heb het gevoel dat ik nog steeds op mijn beste niveau presteer."

Hamilton zal echter niet op korte termijn de F1 vaarwel zeggen en zinspeelt overduidelijk op een contractverlenging bij Mercedes. De Brit zijn huidig contract bij Mercedes loopt eind 2018 af.

"Wanneer de wagen op dit niveau blijft, en met deze regels tot en met 2021, dan zal ik er waarschijnlijk nog wel zijn. Misschien dat ik in 2021 de fakkel doorgeef aan Mercedes-junior George Russell. Hij zal waarschijnlijk echter al daarvoor in de F1 zitten. Ik ga blijven doorgaan," aldus de viervoudig wereldkampioen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: