Jean Salumu stuurt Oostende vlot naar de halve finales Beker van België basketbal
Foto: Rudy DECLERCK

Bekerhouder BC Oostende heeft zich moeiteloos na een 74-63-zege gekwalificeerd voor de halve finales van de beker. Daarin ontmoet de kustploeg Limburg United.

Met een bonus van twee punten uit de heenmatch (59-57) van vrijdag reisde Antwerp Giants naar de middenkust. Na de openingskorf van Lasisi stormden Lee en co naar 2-7. Beide ploegen namen beurtelings de leiding over in dat initiële kwart dat op 20-21 eindigde.

In een nerveus openingskwart had Dudzinksi met zijn tien punten een flink aandeel in de Antwerpse productie had. Djordjevic en Myers brachten Oostende 26-21 voorop. De Antwerpenaars naderden (26-25) maar moesten toch aanvaarden dat Oostende via 32-25 naar een 37-30-voorsprong aan de rust snelde. UItblinker Salumu, goed voor tien punten in vier minuten, breidde dat verschil snel tot 48-33 en zelfs 55-35 uit. Een dubbele uitsluiting voor Kingsley en Myers na een onnodig opstootje bij 66-46 ontsierde nog het duel. Met een paar bommen beperkte Lee de schade nog enigszins. De kustploeg werkte “in the paint” tweemaal zo efficiënt af als zijn uitdagers.

Vrijdag 26 januari speelt Oostende de heenmatch van de halve finales tegen Limburg United dat eerder zondag Luik uitschakelde. De terugwedstrijd heeft zondag 28 januari in Hasselt plaats.