Man crasht tegen restaurant, vlucht weg en wordt klemgereden door brandweer
Foto: jvw

Een man die in Laarne tegen de gevel van een restaurant knalde en vervolgens op de vlucht sloeg, is klem gereden door de brandweer van Wetteren. Mogelijk richtte hij nog schade aan.

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 23.40 uur. De man, afkomstig uit Destelbergen, reed met zijn dure Mercedes vanuit de Dorpsstraat richting Molenstraat toen hij uit de bocht ging en aan de overkant van de straat tegen de hoekgevel van een Italiaans restaurant knalde. Op dat moment was het restaurant al gesloten. De chauffeur zette zijn weg verder met een zwaar gehavende wagen. Zo reed hij verder op de velg van zijn linker voorwiel.

Brandweer

De brandweer van Wetteren arriveerde om de brokstukken op te ruimen en zo mogelijk de gevel te beveiligen. De brandweer was nog maar enkele minuten ter plaatse toen de betrokken chauffeur opdaagde. Met veel lawaai, afkomstig van het rijden op de velg, naderde hij de plaats van het ongeval. Toen hij de brandweer opmerkte ging hij voor de tweede keer op de vlucht en reed de Kouterdreef in. De brandweer zag het gebeuren en zette meteen de achtervolging in.

Nog schade

Achteraan de Kouterdreef kon de bestuurder niet verder en daar werd hij klem gereden door een brandweerwagen. De brandweerlui begonnen op hem in te praten en hielden de brokkenpiloot ter plaatse tot de politie kwam. De man verzette zich, was agressief en sloeg in de combi wild om zich heen. Hij werd overgebracht naar het commissariaat in Wetteren. Rond die tijd liepen er nog telefoontjes binnen bij de politie over beschadigde wagens tussen Destelbergen en Laarne. Er wordt onderzocht of diezelfde man verantwoordelijk is voor die aanrijdingen.