Eerste naam voor Gent Jazz Festival 2018 gelost
Foto: Gent Jazz Festival

Op vrijdag 6 juli 2018 komt Paolo Conte naar Gent Jazz. De Italiaanse zanger is de eerste naam op de affiche van het Gentse festival, dat volgend jaar aan zijn 17de editie toe is.

Na uitverkochte passages op Jazz Middelheim, maar ook in Brussel en Luik, plant Conte na vier jaar afwezigheid nog eens een concert in België. De festivalorganisatie is opgetogen over de eerste headliner. ‘Met zijn 80 lentes slaagt de melancholische muzikant met de doorrookte stem er steevast in zijn publiek te ontroeren met een verrassende mengeling van stijlen’, klinkt het.

Conte werd in 1979 beroemd met de hit ‘Un Gelato al Limon’. De wereldwijde doorbraak kwam met het nummer ‘Max’ in 1987. In 2016 bracht Conte een experimenteel en instrumentaal album uit, ‘Amazing Game’. Een carrière die vorige maand nog bekroond werd met een eredoctoraat in Hedendaagse Muziektalen aan de Universiteit van Parma.

De 17de editie van Gent Jazz loopt van 29 tot 8 juli 2018 op de Bijlokesite in Gent. De ticketverkoop begint op 8 december.