Standard gaat in beroep tegen de schorsing van zijn trainer Ricardo Sa Pinto. De Geschillencommissie legde de Portugees dinsdagavond drie speeldagen schorsing op na zijn toneel op het veld en woede-uitbarsting tegenover de scheidsrechter in de Croky Cup, maar die straf vindt Standard overdreven. Vrijdag wordt het dossier opnieuw behandeld, ditmaal door de Geschillencommissie Hoger Beroep.

“Gezien het disproportionele karakter van de aan zijn coach opgelegde straf, Ricardo Sa Pinto, is Standard de Liège van mening dat het geen andere keuze heeft dan in beroep te gaan tegen dit vonnis”, laten de Rouches weten op hun site. Als de Geschillencommissie Hoger Beroep de drie speeldagen schorsing aanhoudt, is Sa Pinto geschorst voor de duels tegen Waasland-Beveren (08/12), het bekerduel op het veld van KV Oostende (12/12) en AA Gent (16/12).

Het Bondsparket had de vordering opsplitst in twee delen. Procureur Gilles Blondeau vroeg twee weken schorsing voor de feiten die plaatsvonden voor de uitsluiting van de Portugese coach en vier weken voor alles wat er gebeurde na de tribuneverwijzing van Sa Pinto. Zes speeldagen dus, maar de Geschillencommissie besliste om Sa Pinto drie speeldagen en een boete van 1.000 euro op te leggen.