Land Invest verkoopt gronden aan Antwerpse Slachthuissite en Tunnelplaats
De site aan de Slachthuislaan. Foto: Joris Herregods

Land Invest Group bereikte een principeakkoord rond de verkoop van zijn gronden aan de Slachthuissite en de Tunnelplaats aan projectontwikkelaar Triple Living. Dat meldt Triple Living, dat onder meer de ontwikkelaar is achter de wijk Nieuw Zuid.

De Antwerpse projectontwikkelaar is geïnteresseerd in beide sites omwille van het potentieel op vlak van stadsontwikkeling, zo meldt Triple Living via een persbericht. Volgens Triple Living sluiten beide projecten aan bij het DNA van het bedrijf. Zo hebben ze de expertise en knowhow in huis om beide sites op de best mogelijke manier te ontwikkelen voor de Antwerpenaar.

‘We zijn bereid om onze volledige medewerking te geven aan het voorontwerp van de Slachthuissite dat vandaag op tafel ligt, en dat van dichtbij zal opgevolgd worden door de stadsbouwmeester en intendant’, zo meldt Triple Living. ‘Gezien beide sites in het recente verleden voorwerp van debat waren, benadrukken we open te staan voor dialoog, zowel met de buurt als met andere betrokkenen.’

Wel vraagt de ontwikkelaar tijd om het dossier de komende weken gedetailleerd te kunnen bestuderen, alvorens dieper in te gaan op specifieke vragen. Het management achter Triple Living benadrukt echter dat het debat van de voorbije weken geen afbreuk doet aan het sterke potentieel van beide sites.