Proximus stopt met verhuur telefoons
Foto: blg

Proximus zal vanaf 2018 niet langer vaste telefoontoestellen verhuren. Dat schrijft 'Het Laatste Nieuws' en bevestigt de telecomoperator.

Proximus kreeg vorige maand heel wat tegenwind omdat vele klanten nog steeds een maandelijks huurbedrag betalen voor hun oud vast toestel. Uiteindelijk meldde het bedrijf dat het de 150.000 klanten die al jaren zo’n toestel huren, een brief zal sturen.

In de brief die deze maand bij de factuur zit, legt Proximus uit hoe de klant de huur kostenloos kan opzeggen. Wie dat doet, zal zijn vast toestel mogen houden. Een financiële compensatie komt er niet.

Nieuw compromis

Maar minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) en telecomminister Alexander De Croo (Open Vld) hadden snel na de aankondiging van de brief al aangegeven dat de zaak voor hen niet gesloten is en dat er nog enkele vragen blijven.

Ze wilden snel overleg met ceo Domique Leroy en dat overleg leverde het nieuwe compromis op. ‘Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan het signaal van de regering’, zegt De Croo in de krant.

‘Het aanbieden van huurcontracten zullen we stopzetten vanaf 2018 (vandaag gebeurt dat ook enkel op expliciete vraag van de klant)’, zegt het bedrijf. ‘Bestaande klanten kunnen wel blijven huren.’

Zoals bekend, stelt Proximus een promoprijs voor, voor de klanten die een vast toestel willen kopen. Wie wil blijven huren, kan het oud toestel inruilen voor een recent model, aan dezelfde huurprijs.

Klanten kunnen voor hun keuze terecht op 0800-22 850 of op proximus.be/telefoonverhuur.