Genk na zwakke eerste helft onderuit tegen KV Mechelen
Foto: blg
KV Mechelen heeft zijn revanche beet voor de bekeruitschakeling. Het klopte KRC Genk met 3-2. Malinwa leidde aan de rust met een geruststellende 3-0 voorsprong, na een owngoal van Joseph Aidoo en twee doelpunten van Nicklas Pedersen. De Limburgers schoten na de rust wakker en Aidoo (dit keer in het juiste doel) en Pozuelo zorgden voor de aansluiting, maar een punt pakken zat er niet meer in. Mechelen zet zo Eupen onder druk, dat morgen nog tegen Club Brugge moet. Genk pakt 0 op 6 en laat de kans liggen om de top zes in te duiken.

Karma’s a bitch, zo ondervonden we in het AFAS Stadion. Beter gezegd: zo ondervond Joseph Aidoo. De Ghanese verdediger die na zijn benutte penalty in de beker de Mechelse fans ging jennen met een jolig dansje: de beelden zaten nog vers in ons geheugen. Aan hetzelfde doel, voor de ogen van diezelfde fans, ging Aidoo drie dagen later lullig in de fout. Een harde lage voorzet van Claes trapte hij domweg buitenkant voet voorbij Vukovic in eigen doel. Dit keer niet 1-0 na vier, maar na drie minuten.

Genk kon alweer achtervolgen en moest dat doen met Karelis in plaats van de geschorste Ingvartsen. Malinovskyi, die woensdag rood pakte, moet pas volgende week een schorsing vrezen. Hetzelfde geldt voor El Messaoudi bij Malinwa, en laat dat nu de man zijn die Bandé na twaalf minuten met een knappe steekpass diep stuurde. De Burkinees was niet zelfzuchtig en lanceerde Pedersen, die net als in de beker rustig raak trof: 2-0 zowaar. De bezoekers hingen al in de touwen.

Geen Genkse reactie

Dé vraag bij die 2-0: waarom liet Uronen landgenoot Pedersen zomaar lopen? Het simpele antwoord: hij was net als zijn ploegmaats niet bij de les. Genk had allesbehalve een reactie in huis, Stuivenberg stond zuchtend voor zijn dug-out. Hoe moest zijn ploeg dit nog goedmaken, tegen een ploeg die sinds de terugkeer van Jankovic organisatorisch weer sterk staat en nu ook met tien achter de bal kroop? Eén keer raakten de Limburgers door de muur. Schrijvers vond Karelis, maar Paulussen smeet zich nog voor diens schot.

De thuisploeg counterde er lustig op los én met succes. Op assist van Matthys maakte Pedersen voor rust nog zijn tweede van de avond. Het stadion ontplofte. Bandé wou er nóg eentje bijdoen. Hij speelde Mata door de benen, maar Vukovic kon ook eens een schot pakken.

Aidoo in juiste doel

Een overbodige tweede helft? Je zou het denken. Maar Aidoo was vastberaden om ook in het juiste doel te scoren. Zijn kopbal belandde nog naast. Maar nadat Karelis na een corner Coosemans op zijn weg vond, trapte Aidoo de rebound hard binnen. 3-1 en eindelijk begon Genk met wat vertrouwen te voetballen. Waarom nu pas, geen mens die het weet. KV kwam er niet meer uit en kwam goed weg toen Colley tegen de paal kopte – een alerte Coosemans zat er nog met de vingertoppen aan.

Jankovic haalde Pedersen ondanks zijn twee goals naar de kant en bracht met Drazic een spits die het meer van zijn werkkracht moet hebben – geen onlogische wissel.

3-2 komt te laat

Stuivenberg greep ook in en bracht Maehle en ook Vanzeir. De jonge spits bracht leven in de brouwerij, nam Coosemans op enkele minuten tijd drie keer onder vuur. Maar scoren lukte niet. De match leek dood te bloeden, maar in de negentigste minuut besloot Pozuelo toch eens te flitsen. Op gekende wijze krulde hij het leer in de bovenhoek. Toch nog 3-2, toch nog spanning. De ingevallen Benson kreeg nog een goeie kopkans, maar mikte naast. Malinwa boekte zo toch een heel belangrijke zege in de strijd om het behoud. Rode lantaarn Eupen staat tegen Club Brugge onder druk.