Zo'n 6.000 betogers kwamen in het Duitse Hannover op straat om te protesteren tegen het rechtspopulistische Alternative für Deutschland (AfD), dat zaterdag met Alexander Gauland een rechtse nationalist in het partijbestuur stemde. Het partijcongres begon met vertraging nadat betogers straatblokkades opwierpen.

De politie zette het waterkanon in om hen uiteen te drijven. Bij het protest vielen verschillende gewonden. Twee agenten liepen verwondingen op aan respectievelijk de hand en het hoofd en een van de manifestanten werd met een beenbreuk naar het ziekenhuis overgebracht. Tienen manifestanten werden opgepakt.

Rond de middag trokken de betogers richting het stadscentrum, waar ze het gezelschap kregen van andere manifestanten.

Belangrijkste punt op de agenda van het congres was de verkiezing van een nieuw partijbestuur. Jorg Meuthen - die de partij leidt sinds het afscheid van boegbeeld Frauke Petry, werd herverkozen. De eerder gematigde Meuthen krijgt wel de rechts-nationalistische Alexander Gauland als covoorzitter. Gauland kwam eerder in het nieuws toen hij een AfD-lid verdedigde dat vond dat de geschiedenis moest herschreven worden met de focus op de Duitse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.