Nederlanders maken parfum van...kerstbomen
(genrebeeld) Foto: Shutterstock

Nederlanders Boye en Noëlle Dorenbos hebben de Amsterdamse kerstboom van vorig jaar omgezet in een nieuw, fris parfum. Het duo, dat hun eigen parfumlijn ‘RUIK’ heeft, wil daarmee de verspilling en de groeiende afvalberg in Nederland tegengaan.

Al negentig jaar wordt het Amsterdamse plein ‘De Dam’ tijdens de feestdagen opgefleurd door een reusachtige kerstboom, versierd met kleurrijke kerstballen, slingers en tientallen meters lichtjes. Ondanks alle gezelligheid eindigt de boom eind januari elk jaar opnieuw in de houtversnipperaar.

Maar daar steekt het Nederlands parfumeursduo Boye en Noëlle een stokje voor. Onder de naam ‘RUIK’ redde het duo de boom van 2016 en werd hij omgezet in een nieuw, hip parfum met de toepasselijke naam ‘DEN’. Voor de creatie werden maar liefst 1028 kilo naalden en twijgjes van de boom gebruikt, die zes maanden in olie rijpten. Voeg daarbij nog plantaardige geurstoffen en je hebt een gloednieuw en origineel parfum met frisse toetsen van kaneel en houtsoorten.

 

Een bericht gedeeld door RUIK (@ruikperfumes) op

Boye en Noëlle zijn met het parfum niet aan hun proefstuk toe. Eerder maakten ze al parfum van sinaasappelschillen onder de naam ‘VERSCHIL’. Daarvoor werden 20.000.000 ton sinaasappelschillen gebruikt, die anders op de afvalberg beland waren.

Het flesje met dennengeur is online te koop voor 135 euro voor 50 milliliter.