Weinig zware verliezen op de beurs
Foto: Belga

De Brusselse beurs maakte dinsdag het verlies van daags voordien weer goed. Van de twintig aandelen die meetellen voor de berekening van de graadmeter moesten er slechts vier achteruit.

De grootste dagwinst was voor Colruyt. Na een moeilijk maandag herstelde het aandeel 2,96 procent tot 43,98 euro. Maandag was de titel nog bijna 5 procent onderuit gegaan na een beperkte koersdoelverlaging van Credit Suisse.

UCB kende eveneens een goede dag. De biofarmagroep klom 1,90 procent tot 64,44 euro.

AB InBev volgde met een winst van 0,79 procent. De groep bouwt voor 750 miljoen dollar een nieuwe brouwerij in Mexico. Die zal goed zijn voor een jaarproductie van 12 miljoen hectoliter.

Op de brede markt veerde Option 5,77 procent op tot 0,06 euro. Maandag verloor het aandeel nog een kwart van zijn waarde toen bleek dat een nieuw reddingsplan aanleiding geeft tot een sterke verwatering van de huidige aandeelhouders.

Het zwaarste dagverlies bij de grote waarden was dan weer voor Solvay. Voor de rode lantaarn volstond al een malus van 0,46 procent bij een slotkoers van 117,80 euro. JP Morgan verlaagde zijn aanbeveling voor de titel van kopen naar neutraal. Het koersdoel werd daarbij herleid van 135 euro naar 116 euro.

Bij de kleinere waarden gaf ABO 7,45 procent prijs. De milieudienstengroep sloot af op 3,60 euro.

Biocartis tot slot eindigde 2,31 procent lager op 13,53 euro. Om 16.25 uur werd de handel in het aandeel evenwel geschorst om de diagnostiekonderneming de kans te geven 60 miljoen euro vers geld op te halen via de uitgifte van nieuwe aandelen. Die zullen worden geplaatst bij institutionele beleggers.