Prins Harry treedt in het huwelijksbootje met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Dat heeft het Britse koningshuis zonet aangekondigd. Er circuleerden al langer geruchten van een nakende verloving.

Het Verenigd Koninkrijk mag zich opnieuw opmaken voor een koninklijk huwelijk. Prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36), bekend van de televisiereeks Suits, stappen dit voorjaar in het huwelijksbootje, zo heeft het Britse hof aangekondigd. Het koppel heeft zich eerder deze maand verloofd en gaat samenwonen in Kensington Palace.

Hun relatie raakte ongeveer een jaar geleden bekend. De jongere broer van prins William, en de vijfde in lijn voor de troonopvolging, bevestigde toen zijn relatie met de drie jaar oudere actrice na een stroom van negatieve berichtgeving in de tabloids. Harry liet toen een ‘open brief’ verschijnen waarin hij de ‘pesterijen’ van de media aanklaagde.

 

Het koppel ontmoette elkaar via gemeenschappelijke vrienden. De prins bevestigde later ook dat de twee al zes maanden aan het daten waren toen hun relatie openbaar gemaakt werd. Het koppel maakte in september 2017 zijn eerste publieke optreden samen tijdens de Invictus Games in Toronto, een toernooi voor gewonde en zieke militairen dat de prins heeft opgericht. Daar was ook de moeder van Markle aanwezig.

Voor Markle, die onlangs afscheid nam van haar televisiepersonage in Suits om naar Londen te verhuizen, wordt het haar tweede huwelijk. Ze was tussen 2011 en 2013 getrouwd met filmproducer Trevor Engelson. Maar sinds ook prins Charles een tweede keer kon trouwen, met een eveneens gescheiden vrouw, is dat niet langer een probleem aan het Britse hof.

Voor de fans van het Britse koningshuis wordt het bovendien een druk jaar. Prins Williams en Kate Middleton verwachten over enkele maanden ook hun derde kind.