Deze man is op zijn 23ste al voor de derde keer de beste hockeyer in België
Arthur Van Doren (links) in actie voor zijn team Red Dragons. Foto: BELGA

Op een galadiner in Brussel is Arthur Van Doren vrijdag verkozen tot beste hockeyer in de Belgische competitie. Ook vorig jaar en in 2014 ging Van Doren al met de prijs aan de haal.

Op zijn 23e heeft Van Doren dus al zijn derde Gouden Stick op zak. Geen enkele speler won er ooit drie. De centrale verdediger van Dragons, de huidige landskampioen, pakte ook zilver met de Red Lions op het EK in Nederland afgelopen zomer. In 2016 was Van Doren de internationale belofte van het jaar. Alle spelers, speelsters en coaches uit de hoogste afdeling mochten stemmen, maar Van Doren won ook de publieksprijs.

Arthur De Sloover van Beerschot werd verkozen tot Belofte van het jaar. Sebastien Duterme werd scheidsrechter van het jaar, Laurent Dooms was de meest beloftevolle scheidsrechter.

Gerniers krijgt Gouden Stick bij de vrouwen

Bij de vrouwen won Alix Gerniers. Ook twee jaar geleden ging de prijs al naar Gerniers, vorig jaar won Barbara Nelen.

Zowel bij haar club Gantoise, de regerende vice-kampioen waar ze al tien jaar voor uitkomt, als bij de Red Panthers is Gerniers, nog altijd maar 24, een van de absolute sterkhouders. Gerniers, afkomstig uit Ronse, kreeg ook de meeste stemmen van het publiek. Verder konden alle spelers, speelsters en coaches uit de hoogste afdeling hun stem uitbrengen.

Sofie Gierts blijft recordhoudster met zes Gouden Sticks. Bij de beloften vrouwen ging de prijs naar Stephanie Vanden Borre, eveneens Gantoise.