De Politie heeft vrijdagavond oproepen gekregen over schoten die afgevuurd zouden zijn op Oxford Street en in het nabijgelegen metrostation Oxford Circus in het centrum van Londen. Het metrostation werd ontruimd en politie kwam massaal ter plaatse. Ondertussen werd het incident afgesloten.

'De politie kreeg om 16:30 uur (plaatselijke tijd, red.) verschillende oproepen binnen over schoten die werden afgevuurd aan Oxford Street en in het metrostation Oxford Circus', meldde de Londense Metropolitan Police eerder vanavond. 'De politie heeft die oproepen beantwoord als zou het om een terroristisch incident gaan. Gewapende en ongewapende agenten zijn ter plaatse.'

De Metropolitan Police meldt nu echter dat er geen bewijzen zijn dat er effectief geschoten werd en dat er zwaargewonden vielen. Volgens de Londense transportpolitie raakte een vrouw lichtgewond geraakt toen ze het metrostation ontvluchtte nadat daar paniek ontstond. Verder zouden er geen slachtoffers zijn. De politie beschouwde het incident rond 19.30 uur als 'afgesloten'.

Metrostations aan Oxford Street werden ontruimd en gesloten, en mensen in de bekende winkelstraat werd gevraagd om binnen in de gebouwen te gaan schuilen. Ondertussen zijn de metrostations Oxford Circus en Bond Street weer geopend en verloopt het metroverkeer weer normaal.