Luchthaven biedt yoga op maat aan
Foto: pixabay

De woorden ‘luchthaven’ en ‘stress’ passen bijeen als ‘boter’ en ‘toast’. Daar bestaan al middeltjes tegen, maar in de luchthaven van Denver gaat men nog een stapje verder.

De meeste moderne luchthavens zijn tegenwoordig uitgerust met ontspanningsruimtes, ook al moet je daar doorgaans een flinke cent voor bijbetalen. In lounges over de hele wereld zijn fitnessruimtes en douches wijdverspreid. Anderen kiezen er dan weer voor om de tijd te doden met een boek of een prijzig biertje aan de bar.

Ook yoga op een luchthaven is niet nieuw. Eerder dit jaar berichtte de Britse zondagskrant The Observer bijvoorbeeld dat transferpassagiers die nood hebben aan ontspanning, al in negen luchthavens wereldwijd terechtkunnen in speciaal ingerichte yogaruimtes, zij het zonder persoonlijke begeleiding.

In Denver besloten Avery Westlund en Elizabeth Feinstone dat het tijd was voor de volgende stap: als eerste luchthaven ter wereld privélessen yoga aanbieden. De twee gebrevetteerde instructrices en ‘frequent flyers’ lanceerden hun initiatief - ‘Yoga on the fly’ - op 6 november en zijn van plan het na 90 dagen te evalueren.

‘Met bagage sleuren, lang neerzitten en de reischaos op zich eisen hun tol van het menselijk lichaam’, zegt Westlund. ‘Yoga is ideaal om die mentale en fysieke spanning weg te nemen. Onze studio’s en lessen zijn daar ideaal voor.’

Liefhebbers kunnen een sessie in een van de vijf aangeboden studio’s boeken, en reserveren dat naar verluidt best op voorhand. Er zijn lessen van 15, 30, 45 en 60 minuten. Daar betaal je tussen de 16,16 en 64,59 dollar voor.