Roger Federer krijgt eredoctoraat van Universiteit van Bazel
Foto: Photo News

Roger Federer heeft van de Universiteit van Bazel, zijn geboortestad, een eredoctoraat ontvangen. De 36-jarige tennislegende kreeg de erkenning voor zijn verdiensten als topsporter en zijn rol als ambassadeur van Bazel en Zwitserland.

“Dit is een heel grote eer”, verklaarde Federer, die de uitreiking niet kon bijwonen, in een videoboodschap. “Toen ik als kleine jongen begon te tennissen, was het niet mijn doel ooit een eredoctoraat te ontvangen van de Universiteit van Bazel. Maar nu heb ik het en ik ben er erg gelukkig mee.”

Het eredoctoraat gaat uit van de medische faculteit van de Bazelse universiteit. Die prijst Federers rol als ambassadeur van de stad en zijn land, net als de voorbeeldfunctie die hij vervult als topsporter. “Als atleet stimuleert hij mensen over de hele wereld om te bewegen. Zo draagt hij bij aan de globale gezondheid.”

Ook Federers inzet voor kinderen in Afrika, via zijn stichting, werd aangehaald.

Roger Federer won dit seizoen de Australian Open en Wimbledon en bracht zijn aantal grandslamzeges zo op negentien, een absoluut record. Vorig weekend deed hij in Londen een gooi naar een zesde Masterstitel, maar David Goffin versloeg de FedExpress in de halve finale.