Veldlopers strijden zondag in CrossCup Roeselare voor EK-tickets
Foto: BELGA

Zondag staat in Roeselare de derde manche van de CrossCup op het programma. Het is voor de veldlopers een belangrijke afspraak want traditioneel geldt de race als selectiewedstrijd voor het EK. Dat vindt dit jaar plaats op 10 december in het Slovaakse Samorin.

Grote afwezige zondag wordt Louise Carton. De Belgisch kampioene en titelverdedigster in de CrossCup is nog niet volledig wedstrijdfit na een enkelblessure. Ze plant een comeback in januari tijdens de cross van Hannuit.

In haar afwezigheid wordt het uitkijken naar een duel tussen Imana Truyers, de leider in de CrossCup, en Sofie Van Accom, de nummer 2. Van Accom bereidde zich voor met een stage in het Portugese Albufeira, waar ze aan de zijde van Carton trainde. Het duo mag concurrentie verwachten van onder meer de Britse Stefanie Barnes en de Russin Ekaterina Sokolenko, net als van Hanna Vandenbussche, Charlotte Van Hese en Lisa Rooms. Die laatste twee strijden om EK-kwalificatie bij de U23 met Renée Eykens en Vanessa Scaunet.

Bij de mannen zijn de ogen gericht op Soufiane Bouchikhi, die zijn succes van de Cross in Mol wil herhalen. Hij profiteerde daar van de afwezigheid van Belgisch kampioen Isaac Kimeli, die opteerde voor een stage samen met Simon Debognies en Bashir Abdi. Lander Tijtgat was de verrassende tweede in Mol. Hij hoopt in Roeselare weer mee te spelen voor het podium.

In de korte cross is het uitkijken naar Jeroen D’Hoedt, die zich meet met Isamël Debjani en Ali Hamdi.

De Belgische atletiekfederatie maakt de EK-selectie maandag bekend.