Verdachte van verkrachting in Vilvoorde opgepakt

Er is een verdachte opgepakt voor de verkrachting van een jogster in Vilvoorde in september 2016. Het gaat om een 44-jarige man, die door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werd geplaatst en in verdenking gesteld voor verkrachting met foltering.

De feiten vonden plaats op zaterdagochtend 3 september, omstreeks 6 uur ‘s ochtends. Het slachtoffer van 43 was die ochtend thuis vertrokken om te gaan joggen op het wandelpad Schoewer, een verlengstuk van de De Bavaylei in Vilvoorde. Ze liep in de richting van de fietsersbrug die over de Woluwelaan loopt, en kruiste verderop een man die haar plots vastgreep.

Ze werd op de grond gegooid en hevig geslagen in het gezicht. Vervolgens sleepte de dader de gewonde vrouw mee naar een verdoken plaats waar hij haar verkrachtte. Zij hield aan de feiten blijvende letsels over.

Kort na de feiten stuurde het parket Halle-Vilvoorde een opsporingsbericht rond. Nu, 14 maanden later, is een verdachte opgepakt en in verdenking gesteld voor verkrachting met foltering. Dat gebeurde na analyse van een DNA-spoor en een positieve match in de DNA-databank, aldus het parket. De raadkamer heeft intussen de voorlopige hechtenis van de verdachte al met een maand verlengd.