Inspiratie voor uw cultureel verantwoorde citytrip
Foto: rr
De mooiste expo’s, verbluffende installaties en baanbrekendste festivals vindt u volgend jaar niet in het Verenigd Koninkrijk, maar in Leeuwarden en Valletta. Een titel als ‘culturele hoofdstad van het jaar’ doet een stad namelijk bruisen. Wij lijsten de winnaars sinds 2010 voor u op, hebt u meteen inspiratie voor uw volgende cultureel verantwoorde citytrip.

Donderdag besliste de Europese Commissie dat Groot-Brittannië niet langer de culturele hoofdstad van Europa mag leveren. Nochtans stond het vast dat zij één van de twee titels voor 2023 zouden krijgen. Dat plan gaat nu niet door. 

Maar cultuurliefhebbers moeten niet treuren, er staan immers nog heel wat interessante steden op het programma. Volgend jaar zijn Valletta in Malta en Leeuwarden de titeldragers. In 2019 Matera en Plovdiv, en in 2020 het Ierse Galway en Rijeka in Croatië. In 2021 neemt het Roemeense Timisoara de fakkel over.

Samen bieden ze voldoende inspiratie voor uw volgende citytrip. Nog niet overtuigd? Bekijk hun troeven in het overzicht hieronder: