Uma Thurman verbreekt stilte over Harvey Weinstein
Foto: rr

De Amerikaanse actrice Uma Thurman heeft een Thanksgiving-boodschap voor Hollywood-producer Harvey Weinstein.

‘Happy Thanksgiving, iedereen! (Behalve jij, Harvey)’. In een bericht op Instagram zegt Uma Thurman dat ze plezier beleeft aan de ondergang van Harvey Weinstein, met wie ze aan zeven films werkte.

‘Ik ben blij dat het traag gaat, je verdient geen kogel’, schrijft ze. Bij het bericht zette ze een foto van zichzelf als ‘The Bride’ in Kill Bill. Die keuze lijkt niet toevallig. In de film speelt Thurman een vrouw die wraak neemt en haar vroegere belagers een voor een vermoordt.

Opnieuw suggereert de actrice dat ze een slachtoffer is geweest van seksueel misbruik in Hollywood. ‘Ik zei onlangs dat ik kwaad was, en ik heb enkele redenen, #metoo, voor het geval je dat niet doorhad door mijn gezichtsuitdrukking.’

De actrice verwijst daarmee naar een video-interview in oktober. Daarin zegt ze met woede in haar stem dat ze te boos is om op het Weinstein-schandaal in te gaan. ‘Ik heb geleerd dat ik geen kind ben. En ik heb geleerd dat ik vaak spijt heb als ik iets zeg als ik boos ben. Dus wacht ik tot ik mij minder boos voel, en wanneer ik er klaar voor ben, dan zal ik zeggen wat ik moet zeggen.

Nu sluit ze haar bericht af met ‘stay tuned’, waarmee ze suggereert dat ze binnenkort meer zal onthullen.