Oscar Pistorius krijgt veel zwaardere straf na moord op vriendin
Foto: REUTERS

Het Hooggerechtshof van Zuid-Afrika heeft vrijdag de straf van de voor moord veroordeelde Oscar Pistorius verhoogd naar 13 jaar en 5 maanden, meer dan een verdubbeling van de straf die hij in eerste aanleg kreeg. Het hof oordeelde dat de eerste straf van zes jaar “schokkend mild” was.

Atleet Oscar Pistorius werd in juli schuldig bevonden voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. De feiten speelden zich op 14 februari 2013, ironisch genoeg op Valentijn, in het huis van het koppel in Pretoria. Pistorius lag te slapen en hoorde naar eigen zeggen voetstappen die volgens hem van een inbreker waren. Hij vuurde vier schoten af met een pistool in de richting van de badkamerdeur en doodde daarmee zijn vriendin Reeva Steenkamp. Hij beweert dat het om een ongeluk ging en dat hij dacht dat ze een inbreker was, maar in die redenering ging de rechtbank niet mee.

In oktober van vorig jaar werd de atleet, die geboren werd zonder kuitbenen, veroordeeld tot vijf jaar cel. Toen werd al gezegd dat hij snel de gevangenis zou mogen verlaten en dat blijkt een jaar na datum inderdaad het geval te zijn.

Oscar Pistorius krijgt veel zwaardere straf na moord op vriendin
Foto: IMAGEGLOBE