Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen
Foto: AFP

Het duo Paul Gheyssens - Wouter Vandenhaute aan de ene kant, en Alisher Usmanov, steenrijke Rus aan de andere kant. Dat blijven de twee voornaamste kandidaat-kopers van RSCA Anderlecht. De derde partij, een oligarch, zou helemaal geen verregaande plannen hebben, is aan onze redactie bevestigd.

Volgens onze informatie is het zeer onwaarschijnlijk dat er eerstdaags een nieuw bod zal komen vanuit het buitenland om voetbalclub RSCA Anderlecht over te nemen. Meer nog, het wordt zelfs als eerder onwaarschijnlijk afgedaan. De piste van de steenrijke oligarch uit Londen zou helemaal niet concreet zijn.

Feit is wel dat advocaat Sven Mary eerder deze week, op vraag van een steenrijke Oost-Europeaan, naar Londen is gereisd om een aantal dingen te bespreken. Het ging hier om een ander dossier dat niets met Anderlecht heeft te maken. In de marge van die zakelijke gesprekken, wordt ons bevestigd, kwam ook de verkoop van voetbalclub even ter sprake. De gesprekken zouden echter nooit concreet zijn geworden, laat staan dat er echt geschermd werd met het uitbrengen van een bod. De kans dat deze derde partij uiteindelijk Anderlecht zal kopen, lijkt dan ook zo goed als onbestaande.

En dus zal het de komende weken allicht tussen twee partijen blijven gaan: Alisher Usmanov, Rus en aandeelhouder bij Arsenal. En het duo Paul Gheysens, de sterke man van Ghelamco en voetbalclub Antwerp en Wouter Vandenhaute, baas van Woestijnvis.

Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen
Sven Mary Foto: AP