Nederlandse zakenman vermoord in villawijk Neerpelt
Foto: Pieter Huyberechts

In het Limburgse Neerpelt is woensdagavond het levenloze lichaam van een Nederlandse zakenman aangetroffen. Het gaat om een moord, bevestigt het parket van Limburg. Hij is intussen al de vijfde Nederlander die in de wijk is geliquideerd.

Het lichaam van de vijftiger werd in de vroege vooravond gevonden. Omdat de man niet op zijn werk was komen opdagen, raakten familieleden en collega’s ongerust. De man werd in zijn villa in de Tisselrietweg in Neerpelt aangetroffen in een plas bloed. De wijk De Grote Heide is een van Vlaanderens meest chique wijken.

Politie en parket kwamen ter plaatse en verzegelden het huis. Een wetsarts en het labo stelden schotwonden vast bij de 51-jarige man. Hij is intussen al de vijfde Nederlander die in de wijk is geliquideerd.

Van de dader ontbreekt elk spoor. Wellicht gaat het om een afrekening.

Een buurtbewoner reageert geschokt op het nieuws tegenover Het Belang van Limburg. ‘De ex-vrouw van het slachtoffer kwam woensdagavond in tranen aangelopen’, klinkt het. ‘Ze had hem in zijn huis gevonden in een plas bloed.’

Ook andere buurtbewoners kunnen het moeilijk vatten. ‘Hij was zo’n vriendelijke man’, luidt het. ‘Je kon absoluut niet vermoeden dat iemand hem iets zou willen aandoen. Het is verschrikkelijk voor zijn familie.’

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf gaat het om de Nederlander Marcel van Hout, eigenaar van het Nederlandse bedrijf Universal BV. Het bedrijf is onbereikbaar ‘vanwege familieomstandigheden’.

Zeven jaar geleden brandde een ander huis van de zakenman aan de Ganzenpas in Neerpelt af. Het ging toen om kwaad opzet.