Verkouden Hendrickx mikt na afzegging voor Skate America op EK
Foto: AFP

Na de afzegging van Skate America zal kunstschaatser Jorik Hendrickx pas begin volgend jaar tijdens de Europese titelstrijd in actie komen. Hendrickx gaf ziek forfait voor de Grand-Prixwedstrijd Skate America, die het komend weekend in Lake Placid wordt gehouden.

“Hij is zwaar verkouden, heeft totaal geen energie en voelt zich beroerd”, zei trainer-coach Carine Herrygers donderdag. “Dan moet je een lange reis en de daarbij behorende jetlag niet willen.” Vlak voor het vertrek naar de Verenigde Staten meldde Hendrickx zich af.

De komende dagen staan in het teken van het herstel van de olympische deelnemer. “Volgende week hadden we een rustweek ingepland. Dat gaan we niet veranderen”, aldus Herrygers.

Daarna mikt Hendrickx op het toernooi om de Europese titel, dat van 15 tot en met 21 januari in Moskou wordt gehouden. Vorig jaar werd Hendrickx in Ostrava vierde.

Voornaamste afspraak dit seizoen zijn de Olympische Winterspelen, die op 9 februari in Pyeongchang, Zuid-Korea beginnen. Aan dat evenement doet ook Joriks jongere zus Loena mee.