Davis Cup-finale: Goffin neemt het meteen op tegen zwart beest
Foto: AP

De Davis Cup finale tussen België en Frankrijk start morgen in Rijsel om 14u met een duel tussen David Goffin (ATP-7) en Lucas Pouille (ATP-18). Nadien neemt Steve Darcis (ATP-76) het op tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15). Dat is het resultaat van de loting die donderdagmiddag werd gehouden.

Masters-finalist Goffin mag vrijdag de finale van de Davis Cup op gang slaan. Meteen druk op de schouders voor de Belgische nummer één, die allicht zijn twee individuele duels zal moeten winnen als België kans wil maken op de titel. Met Lucas Pouille (ATP-18) kijkt Goffin de Franse nummer twee in de ogen. Zijn zwart beest ook. Want vorig jaar verloor Goffin maar liefst drie keer van Pouille. Nadien is het aan Steve Darcis, die moet proberen te stunten tegen de Franse topspeler Jo-Wilfried Tsonga. Zondag neemt Goffin het dan op tegen Tsonga en Darcis tegen Pouille. Zaterdag is er het dubbelspel.

Er waren nog twee last-minute wijzigingen in de Franse en Belgische dubbelselectie. Bij België vervangt Joris De Loore (ATP-276) dubbelspeler Arthur De Greef (ATP-181). De 24-jarige De Loore zal samen Ruben Bemelmans (ATP-118) het dubbelspel afwerken tegen de Franse favorieten, waar ook een wijziging is in de samenstelling van het dubbelspelteam. In de Franse selectie valt Nicolas Mahut (ATP 104) af. Goed nieuws voor België want Mahut is de nummer zes op de wereldranking in het dubbelspel en won dit jaar vier toernooien in het dubbel. Zijn plaats wordt ingenomen door Richard Gasquet (ATP 31).

De Davis Cup finale wordt van vrijdag tot en met zondag afgewerkt voor 27.000 toeschouwers in het Pierre Mauroy-stadion in Villeneuve d’Ascq (Rijsel). Vrijdag vinden vanaf 14u twee enkelspelen plaats, zaterdag staat om 14u het dubbelspel op het programma. Zondag volgt allicht de beslissing met twee enkelspelen vanaf 13u30. Wie als eerste drie van de vijf matchen weet te winnen, is de eindwinnaar van de Davis Cup, het WK voor landenteams.

Programma finale Davis Cup

Vrijdag vanaf 14u:

David Goffin - Lucas Pouille

Steve Darcis - Jo-Wilfried Tsonga

Zaterdag vanaf 14u:

Joris De Loore / Ruben Bemelmans - Richard Gasquet / Pierre-Hugues Herbert

Zondag vanaf 13u30:

David Goffin - Jo-Wilfried Tsonga

Steve Darcis - Lucas Pouille