Opera Ballet Vlaanderen opent café in Antwerpen
Het café wordt volledig aangekleed met decorstukken, rekwisieten en kostuums uit de opera’s en balletten Foto: Opera Ballet Vlaanderen

Op 7 december opent Operaplein 1, het nieuwe café van Opera Ballet Vlaanderen in Antwerpen. ‘Het biedt de ge­legenheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met het huis’, zegt algemeen directeur Bart Van der Roost.

Het café komt naast het bespreekbureau: op de hoek van Rooseveltplaats en Frankrijklei, nu een werf. Er zijn allerlei activiteiten gepland zoals koffieconcerten, talkshows en pre-party’s, en telkens zal er een maandelijkse gastheer of gastvrouw zijn. Daarvoor zijn al Marcel Vanthilt, Elise Caluwaerts en Sihame el ­Kaouakibi geëngageerd.

‘In Operaplein 1 kom je meteen in opera en balletsferen. Afspreken in het boudoir van de Romeinse keizerin Agrippina? Een espresso drinken onder de luchters van Tosca? Of met vrienden straffe verhalen vertellen aan de tafel uit Les Contes d’Hoffmann? Het kan binnenkort want het café wordt volledig aangekleed met decorstukken, rekwisieten en kostuums uit de opera’s en balletten van ons huis’, klinkt het nog.

Het publiek kan er terecht van donderdag tot en met zondag. ‘Dit café openen we niet enkel voor ons vaste publiek maar ook voor de buurtbewoners en alle Antwerpenaren. Operaplein 1 wordt niet enkel een bruisende oase midden in de werf, maar toont ook ons hart voor de stad en deze wijk’, aldus Van der Roost.