Netflix produceert voor het eerst Belgische serie
Foto: © VRT JOKKO

Netflix financiert samen met - onder andere - VRT ‘Undercover’ een Vlaams-Nederlandse politieserie met Tom Waes in de hoofdrol. De reeks zal eerst bij ons op Eén uitgezonden worden, daarna zal ze te zien via Netflix. Eén van de hoofdrollen is weggelegd voor Tom Waes.

De tiendelige reeks gaat over twee agenten die undercover gaan in het drugsmilieu in de grensstreek tussen België en Nederland. Ferry Bouman, één van ’s werelds grootste xtc-producenten, leeft er een comfortabel leven, tot twee undercoveragenten zijn netwerk proberen op te rollen.

De grote rollen in de ‘zwartkomische’ reeks worden vertolkt door Vlaamse en Nederlandse acteurs. Tom Waes neemt de mannelijke hoofdrol voor zijn rekening en kruipt in de huid van de Belgische undercoveragent Bob Lemmens en ook Kevin Janssens krijgt een belangrijke rol.

De tegenspeelster van Waes is de Nederlandse actrice Anna Drijver (bekend van de Nederlandse remake van ‘Loft’), zij speelt agente Kim De Rooy. Beide agenten worden ingezet om een Nederlandse drugsbaron in de val te lokken.

Wereldwijd verdeeld

Nico Moolenaar (‘Vermist’), Bart Uytdenhouwen (‘Spitsbroers’) en Piet Matthys (‘Vermist’) staan in voor het scenario. De reeks zal geregisseerd worden door Frank Devos, bekend van ‘Chaussée d’Amour’ en Eshref Reybrouck (‘Cordon’).

Netflix maakt ‘Undercover’ samen met productiehuis De Mensen, Dutch Filmworks en VRT. De serie zal door Netflix-abonnees wereldwijd bekeken kunnen worden.