Tessa Wullaert verlaat herfststage Red Flames met dijblessure
Foto: Photo News

Red Flame Tessa Wullaert is meerdere weken out met een scheurtje in het dijbeen. Dat bracht een MRI-scan dinsdag aan het licht en werd woensdag bevestigd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). De Red Flames werken van dinsdag tot en met zondag hun herfststage af in Tubeke.

Wullaert zal in België blijven om te revalideren, volgende week keert ze terug naar haar Duitse club Wolfsburg. “De medische staf van de KBVB staat voortdurend in contact met die van Wolfsburg”, bevestigde woordvoerder Brecht Schelstraete. In het Champions League-duel tegen Fiorentina scoorde Wullaert vorige week nog twee doelpunten voor Wolfsburg.

Ook Davinia Vanmechelen verlaat de 25-koppige groep in Tubeke. De aanvalster van KRC Genk is ziek en wil thuis herstellen.

De Red Flames zijn deze week op stage in het Belgian Football Center in Tubeke om het verdere verloop van de WK-kwalificatiecampagne voor te bereiden. Op het programma staan onder meer twee niet-officiële trainingsduels tegen Rusland op donderdag 23 en zaterdag 25 november. Bondscoach Serneels zal voor de dubbele confrontatie niet kunnen rekenen op Wullaert en Vanmechelen.

De Red Flames staan met negen op negen gedeeld aan de leiding in hun kwalificatiepoule voor het WK van 2019 in Frankrijk. Op de volgende speeldag, die begin april 2018 op de agenda staat, ontvangen de Belgen Portugal.