Je bent jong en je hebt romantische plannen
‘10 things I hate about you’ Foto: rr

Een tienerkomedie uit 1999: ‘10 things I hate about you’: je bent jong en je hebt romantische plannen (en regels, wetten en bezwaren die ze verhinderen). Een radiostation om oorlogstrauma’s te verwerken. Of dokters die maagoperaties uitvoeren, dit zijn de tv-tips voor vanavond.

1. PANO

Eén 21.30-22.05 uur

Het aantal patiënten dat een maagoperatie ondergaat om te vermageren, is op vijf jaar tijd verdubbeld. Ook het aantal kinderen stijgt. Wat doe je, als dokter, met een dertienjarig kind dat 130 kilo weegt maar wettelijk gezien geen maagoperatie terugbetaald krijgt?

2. 10 THINGS I HATE ABOUT YOU

Zes 20.35-22.20 uur

De populaire Bianca Stratford staat te popelen om uit te gaan met Joey Donner, de knapste jongen op school. Maar de strikte regels ten huize Stratford verhinderen dat Bianca haar romantische plannen in werkelijkheid kan omzetten. Een tienerkomedie uit 1999, met een knappe cast waarin u onder meer de jonge Heath Ledger herkent.

3. 2DOC: RADIO KOBANI

NPO 2 23.00-0.20 uur

De Koerdische Dilovan begint een radiostation in de Syrische stad Kobani nadat IS daar in 2014 is verdreven en de wederopbouw is begonnen. Voor Dilovan is het een manier om haar trauma’s te verwerken.