Makers Sex and the city werken aan serie over Juicy Couture
Jennifer Lopez in een Juicy Couture tracksuit Foto: Youtube

De Amerikaanse televisiezender E! Entertainment Television heeft een pilootaflevering besteld over de twee oprichtsters van Juicy Couture, een modelabel dat naam en faam verwierf met velours trainingspakken.

Het was een comeback die niemand zag aankomen: de velours trainingspakken van Juicy Couture. De tracksuits - bij voorkeur in felroze of lichtblauw - waren het uniform van Britney Spears en Paris Hilton in de naughties. Het merk ontwierp hele collecties, van blazers tot handtassen, maar het was het trainingspak dat uitgroeide tot een hype.

Na enkele topjaren werd Juicy in diskrediet gebracht. De trainingsbroek en het ritsjasje werden niet langer beschouwd als must haves maar kregen te kampen met een kitschy imago. In 2014 sloot het al zijn Amerikaanse winkels.

Victoria’s Secret

Dankzij enkele slimme samenwerkingen is het merk de laatste jaren terug in het modebeeld. Zo kondigde het merk een collaboratie aan met topmodel Behati Prinsloo, een gekend Victoria’s Secret-model en de wederhelft van Adam Levine, zanger van Maroon 5. Toen het modelabel Vêtements in 2016 een samenwerking aanging met het label was er geen twijfel meer: Juicy Couture was terug.

En nu is er dus meer: er komt een televisiereeks over de twee oprichters, Pamela Skaist-Levy en Gela Nash-Taylor. De makers van Sex and the city hebben een pilootaflevering besteld die de titel ‘Juicy Stories’ kreeg. De reeks zal zich concentreren op het opmerkelijke verhaal van Juicy Couture: van het verkopen van tracksuits op een appartement tot het runnen van een bedrijf dat meer dan een miljard euro waard is.