REACTIES. Goffin: “Het was een speciale week, maar nu wil ik vooral rusten”
Foto: AFP

David Goffin is er niet in geslaagd om de Masters te winnen. In de finale kon hij een set winnen, maar moest hij uiteindelijk de duimen moeten leggen voor de Bulgaar Grigor Dimitrov. Meteen na de verloren kans om zich de tennishemel in te spelen, richtte hij zijn blik al op de Davis Cup-finale van volgende volgend. “Ik heb nu rust nodig voor de matchen tegen de Fransen.” Ook winnaar Dimitrov had nog mooie woorden voor zijn tegenstander na de finale.

LEES OOK. Goffin vecht als een leeuw, maar verliest historische finale van Masters tegen sterke Dimitrov

“Het was een fantastische match”, waren de eerste woorden van David Goffin na de uitputtende driesetter tegen Dimitrov. “Het is een geweldige week geweest voor mij. Ik deed lang mee voor de prijzen, maar moet uiteindelijk mijn meerdere erkennen in Grigor. Proficiat voor hem.”

Een geweldige week is nog een understatement. Goffin versloeg in enkele dagen tijd met Rafael Nadal en Roger Federer twee sterren uit het tennis. “Ja, het was een speciale week met een hoop emoties. Maar ik ben nu vermoeid. Ik en mijn team hebben hard gewerkt hiervoor. Maar nu heb ik enkele dagen rust nodig om me klaar te stomen voor volgend weekend.”

Want dan staat de Davis Cup-finale met België op het programma tegen Frankrijk. “Het is altijd een eer om voor je land een finale te mogen spelen. Ik zal mijn best doen om tiptop in orde te zijn.”

REACTIES. Goffin: “Het was een speciale week, maar nu wil ik vooral rusten”
Foto: AFP

Lof

De zege ging uiteindelijk na meer dan twee uur tennissen naar Grigor Dimitrov, die als debutant meteen de hoofdprijs won. “Wat een geweldige week”, fonkelde hij met de beker in de handen. “Het is een eer om hier te spelen en om hier te winnen, maakt het helemaal af.”

De Bulgaar had ook nog enkele mooie woorden klaar voor Goffin. “Hij is een geweldige kerel. Hij sloeg de ballen zó goed. Hij is een van de meest verbeterde spelers van de afgelopen maanden. Het is een eer om tegen hem te mogen spelen in de finale. Ik ga nu met vakantie, maar jij moet nog de Fed Cup-finale spelen. Veel geluk daar, David!”

REACTIES. Goffin: “Het was een speciale week, maar nu wil ik vooral rusten”
Foto: AFP