Sanne Cant wint ondanks kettingproblemen in laatste ronde ook in Bogense
Foto: Photo News

Sanne Cant heeft in het Deense Bogense haar twee wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. Aan de oever van het befaamde Kattegat was ze veruit de sterkste in koers.

. Vanaf het begin zette ze de toon en liep ze meermaals van de concurrentie weg. Slechts door een paar foutjes konden in het begin de Italiaanse Lechner en later de Britse Helen Wyman telkens toch weer aansluiten. Op twee ronden leek de wedstrijd nochtans beslist toen Cant tot meer dan vijftien seconden uitliep. Tot ze in de slotronde plots kettingproblemen kende en Wyman haar toch weer kon bijbenen. Maar zelfs dat kon een ijzersterke Cant niet van de zege houden. Ze bleef kalm, legde de ketting opnieuw op de fiets en snelde in de laatste honderden meters opnieuw weg van Wyman.

Sanne Cant wint ondanks kettingproblemen in laatste ronde ook in Bogense
Foto: Photo News

“Dat was nog een spannend moment”, reageerde Cant laconiek op de pech in de slotronde. “Maar wat moest ik anders doen dan kalm blijven. Gelukkig kon ik het net op tijd herstellen en meteen weer aansluiten bij Wyman. Ik vroeg mij alleen af waar ik nog van haar kon wegrijden. Er was nog een brug waar ik een paar seconden kon pakken, maar dat vond ik maar nipt. Dus ben ik meteen opnieuw vol gas gegaan en ik zag dat ze meteen weer een gat moest laten.”

Eerder won Cant ook al de wereldbekerwedstrijd in Waterloo. Maar dit was wellicht haar beste wedstrijd van het seizoen. “Ik voelde mij al een tijdje goed op training en ben blij dat ik dit nu ook in de wedstrijd kon laten zien”, sprak zij. Bij de beloften-vrouwen was de Limburgse Laura Verdonschot de beste.

Sanne Cant wint ondanks kettingproblemen in laatste ronde ook in Bogense
Foto: BELGA