Van der Poel raakt geteisterde knie opnieuw op training
Foto: BELGA

Het Deense Bogense maakt zich op voor de Wereldbekerwedstrijd veldrijden vanmiddag. Daarbij is het vooral uitkijken naar Mathieu Van der Poel. Bij een val vorige week in Gavere blesseerde de Europese kampioen zich aan de knie en was het tot donderdag onzeker of hij wel naar Denemarken kon afreizen. Uiteindelijk kreeg hij wel groen licht. Maar uitgerekend op de laatste training gisteren werd Van der Poel weer aan de knie geraakt.

Bij “een stomme fout” viel hij opnieuw op de gehechte knie waarbij een draadje loskwam. “Gelukkig was het al voldoende genezen”, klonk het. “Ik moet alleen oppassen dat me straks niet nog eens hetzelfde overkomt.” Nog dit: het parcours in Bogense – dat zijn debuut als cross op topniveau kent – wordt als teleurstellend ervaren. De locatie pal naast de Scandinavische zee is dan wel wondermooi, zowat alle crossers betreuren dat er te veel moet gelopen worden.

Door de zware ondergrond en de haakse bochten die op de steile stukken alle snelheid eruit halen, moeten de crossers op zowat alle technische passages van de fiets. Bij de junioren en de beloften werd de wedstrijd vanochtend al gereden. Bij de junioren ging de zege naar de Tsjech Tomas Kopecky en was Jarno Bellens op de vijfde plek de beste Belg. Bij de beloften haalde Pidcock het voor Iserbyt.